Wołowina

Mięso z bydła o wieku powyżej pół roku, bardzo dobrze postrzegane i popularne w Ameryce, która jest największym producentem wołowiny. Przygotowane z tego gatunku mięsa bitki, zrazy, czy też pieczenie uznawane są za wykwintne dania obiadowe. W naszej ofercie znajdą Państwo poniżej wymienione produkty.

Dla ułatwienia odszukania właściwych elementów wołowiny przedstawiamy na obrazku podział tuszy wołowej na części wraz z przypisanymi poniżej numerami i ich nazwami.

cow

1. karkówka
2. żeberka i szponder
3. mostek
4. rozbratel
5. antrykot
6. rozbratel (rostbef)
7. polędwica
8. żeberka i łata
9. łata
10. łopatka
11. udziec
12. pachwina
13. rumsztyk
14. pręga
15. ligawa
16. ogon

Hurtownia mięsa SzynkoVit z Gdańska oferuje Państwu wyborne kawałki świeżej, a także mrożonej wołowiny, które dostępne są jako:

  • polędwica (2+)
  • rozbef b/k (3+) mrożony
  • antrykot mrożony (3+) b/k
  • polędwica (1,8+)
  • policzki wołowe
  • antrykot b/k
  • wołowina krzyżowa
  • szponder
  • porterhouse (rozbef z kością)
  • wołowina zrazowa górna
  • pręga b/k
  • stek T-bone
  • wołowina dolna zrazowa

  • ozory
  • Rib eye (antr. b/k)
  • skrzydło wołowe
  • wołowina II 80/20
  • top sirloin (rozbef b/k)
  • karkówka
  • flaki (900g)
  • rib stek (antr z/k)
  • mięso na gulasz
  • flaki surowe
  • siriloin bone stek
  • rozbef b/k (extra)
  • serce
  • tournedo stek (z polędwicy)
  • udziec b/k
  • polędwiczki
  • górka b/k schab
  • łopatka b/k
  • łata cielęca
  • wątroba
  • gicz
  • nerki
  • kości
  • mostek
  • gulasz cielęcy