Wołowina
Mięso z bydła o wieku powyżej pół roku, bardzo dobrze postrzegane i popularne w Ameryce, która jest największym producentem wołowiny. Przygotowane z tego gatunku mięsa bitki, zrazy, czy też pieczenie uznawane są za wykwintne dania obiadowe. W naszej ofercie znajdą Państwo poniżej wymienione produkty.
Dla ułatwienia odszukania właściwych elementów wołowiny przedstawiamy na obrazku podział tuszy wołowej na części wraz z przypisanymi poniżej numerami i ich nazwami.
1. karkówka
2. żeberka i szponder
3. mostek
4. rozbratel
2. żeberka i szponder
3. mostek
4. rozbratel
5. antrykot
6. rozbratel (rostbef)
7. polędwica
8. żeberka i łata
6. rozbratel (rostbef)
7. polędwica
8. żeberka i łata
9. łata
10. łopatka
11. udziec
12. pachwina
10. łopatka
11. udziec
12. pachwina
13. rumsztyk
14. pręga
15. ligawa
16. ogon
14. pręga
15. ligawa
16. ogon
Hurtownia mięsa SzynkoVit z Gdańska oferuje Państwu wyborne kawałki świeżej, a także mrożonej wołowiny, które dostępne są jako:
- polędwica (2+)
- rozbef b/k (3+) mrożony
- antrykot mrożony (3+) b/k
- polędwica (1,8+)
- policzki wołowe
- antrykot b/k
- wołowina krzyżowa
- szponder
- porterhouse (rozbef z kością)
- wołowina zrazowa górna
- pręga b/k
- stek T-bone
- wołowina dolna zrazowa
- ozory
- Rib eye (antr. b/k)
- skrzydło wołowe
- wołowina II 80/20
- top sirloin (rozbef b/k)
- karkówka
- flaki (900g)
- rib stek (antr z/k)
- mięso na gulasz
- flaki surowe
- siriloin bone stek
- rozbef b/k (extra)
- serce
- tournedo stek (z polędwicy)
- udziec b/k
- polędwiczki
- górka b/k schab
- łopatka b/k
- łata cielęca
- wątroba
- gicz
- nerki
- kości
- mostek
- gulasz cielęcy