Drób

Mięso udomowionych ptaków, które hodowane są głównie ze względu na walory smakowe. Proponujemy państwu kury, gęsi, kaczki, indyki, gołębie i perliczki.

Dla ułatwienia odszukania właściwych elementów drobiu przedstawiamy na obrazku podział tuszy drobiowej na części wraz z przypisanymi poniżej numerami i ich nazwami.

chicken

1a. pierś podwójna
1b. pierś 

2a. udo
2b. podudzie 

3. skrzydło
4. korpus 


Wszelkie gatunki drobiu pochodzące od polskich producentów oferujemy w różnych formach, w tym: piersi, udka, udźce, tusze i filety. Zdrowe, przebadane mięso, bardzo popularne i lubiane przez dzieci, chętnie używane do grillowania. Dostępne w naszym asortymencie elementy mięsa drobiowego:

  • kurczak świeży
  • filet z kurczaka pojedynczy I gat.
  • filet z kurczaka gat. II
  • udka z kurczaka
  • udko z kurczaka b/k na kebab
  • udko z kurczaka b/k i b/s
  • kurczak trybowany
  • ćwiartka z kurczaka
  • wątróbka z kurczaka
  • skrzydełko z kurczaka
  • żołądek z kurczaka
  • udziec z kurczaka
  • pałka z kurczaka
  • kogut rosołowy
  • kura rosołowa

  • porcja rosołowa
  • bażant tuszka
  • filet z bażanta
  • indyk tuszka (8-14kg)
  • filet z indyka
  • udziec z indyka z/k
  • udziec z indyka b/k
  • skrzydło z indyka
  • żołądki z indyka
  • perliczka tusza
  • filet z perliczki z/s
  • filet z perliczki b/s
  • przepiórki
  • kaczka młoda
  • filet z kaczki duży 0,35+
  • filet z kaczki mały do 0,35
  • noga z kaczki
  • wątróbka z kaczki mrożona
  • filet z gęsi
  • gęś tusza klasa A
  • tłuszcz z gęsi
  • żołądki z gęsi
  • korpusy z gęsi
  • noga z gęsi
  • noga z gęsi EKO
  • gęś tusza BIO

RARYTASY Z GĘSI

  • szynka z gęsi
  • półgęsek wędzony
  • kiełbasa podsuszana z gęsi